مواد آرایشی بهداشتی

ویژگی های روغن هسته انگور

انیس شایگان | شنبه, ۱۰ خرداد ۱۳۹۹، ۰۷:۲۰ ب.ظ

روغن هسته انگور (Grapeseed Oil) :

انگور همراه با دانه و حتی برگ ها و شیره ی آن از روزگاران قدیم، از درمان های سنتی محسوب می شد. امروزه روغن هسته انگور ارزش زیادی دارد و برای درمان برخی بیماری ها از آن استفاده می شود. از این روغن هم در پخت و پز و سالاد و هم در انواع محصولات آرایشی و بهداشتی و لوسیون ها بصورت موضعی استفاده می شود. در ادامه ی این مقاله با خواص پرکاربرد آن آشنا می شویم.

ویژگی های روغن هسته انگور

روغن دانه انگور سرشار از ترکیبات فنولیک ، اسیدهای چرب و ویتامین ها است که از نظر اقتصادی برای صنایع دارویی ، آرایشی و بهداشتی دارای اهمیت اقتصادی است. استفاده از آن به عنوان روغن خوراکی نیز به ویژه به دلیل ویژگیهای حسی مطبوع ، پیشنهاد شده است. روغن دانه انگور دارای خواص مفیدی برای سلامتی است که عمدتاً با مطالعات آزمایشگاهی مانند خواص ضد التهابی ، قلبی محافظت کننده ، ضد میکروبی و ضد سرطان تشخیص داده می شود و ممکن است با مسیرهای سلولی و مولکولی در تعامل باشد. این تأثیرات مربوط به ترکیبات روغن دانه انگور ، به طور عمده توکوفرول ، اسید لینولنیک ، رسوراترول ، کوئرستین ، پروسیانیدین ها ، کاروتنوئیدها و فیتواسترول ها بوده است. هدف از این مقاله بررسی مختصری در ترکیب و جنبه های تغذیه ای روغن دانه انگور ، اثر متقابل ترکیبات آن با مسیرهای مولکولی و سلولی و اثرات مفید احتمالی آن بر سلامتی است.

عصاره دانه انگور (آبی یا الکلی) پتانسیل آنتی اکسیدانی بالایی دارد. اثرات مفید آن شامل تعدیل بیان آنزیم آنتی اکسیدان ، محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو در سلول ها ، اثرات ضد اسکلروز و ضد التهاب ، و محافظت در برابر برخی از انواع سرطان ، در هر دو انسان و مدل های حیوانی است.

بذر انگور فرعی محصول شراب سازی است ، 7،8 و روغن آن به طور سنتی با استفاده از یک حلال آلی یا تکنیک های مکانیکی استخراج می شود .9- سرد کردن روشی روش استخراج روغن است که شامل گرما یا تصفیه شیمیایی نمی شود و از این رو ممکن است اجزای مفید و بهداشتی بیشتری را حفظ کنید .10 اگرچه بازده معمولاً پایین تر از میزان استخراج با حلال معمولی است ، اما در سرماخوردگی هیچ نگرانی در مورد باقیمانده های حلال در روغن وجود ندارد ، در نتیجه محصول ایمن تر و مورد نظر مصرف کننده بیشتر خواهد بود.

دانه انگور حاوی 8 تا 20 درصد روغن (پایه خشک) است .12 عملکرد روغن به تکنیک استخراج ، نوع حلال و شرایط کارکرد ، انواع ارقام و عوامل محیطی در طول سال برداشت بستگی دارد .9 در یک مطالعه انجام شده در ایالت ریو گراند دو سول ، برزیل ، سه گونه V. vinifera (Moscato Giallo ، Merlot و Cabernet Sauvignon) و دو گونه V. labrusca (بوردو و ایزابل) که بین سالهای 2005 و 2006 جمع آوری شده اند ، برای محتوای روغن دانه آنها مورد بررسی قرار گرفت. . بیشترین مقدار روغن از رقم بوردو (15.4٪) در سال 2005 و از انواع انگور مرکلو (14.7٪) در سال 2006 بدست آمد.

هدف از این مقاله مرور مختصراً ترکیب و جنبه های تغذیه ای روغن دانه انگور ، اثر متقابل ترکیبات آن با مسیرهای سلولی و مولکولی و اثرات مفید احتمالی آن برای سلامتی است.


ترکیبات روغن دانه انگور
علاقه به روغن دانه انگور به عنوان یک محصول غذایی کاربردی افزایش یافته است ، به خصوص به دلیل داشتن مقادیر بالای ترکیبات هیدروفیل مانند ترکیبات فنولیک و ترکیبات لیپوفیلی مانند ویتامین E ، اسیدهای چرب اشباع نشده (UFAs) و فیتواسترولها .14 انگور ترکیب روغن دانه با عوامل محیطی انواع انگور انگور و درجه بلوغ دانه ها مرتبط است. با توجه به خاصیت ارگانیک روغن روغن انگور از جمله عطر و طعم دلپذیر آن ، علاقه به استفاده از آن در آماده سازی های آشپزی افزایش یافته است. به عنوان مثال ، در اروپا از سال 1930 در آلمان ، فرانسه و ایتالیا تولید می شود و به عنوان روغن آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد.

ترکیبات آبگریز روغن دانه انگور
روغن دانه انگور حاوی مقدار زیادی ترکیبات فنلیک ، از جمله فلاونوئیدها ، کاروتنوئیدها ، اسیدهای فنولیک ، تاننها و استیلبنها است .9 همچنین دارای 59-360 میلی گرم اسید گالیک معادل / کیلوگرم فنل است ، که گزارش شده است در یک دامنه گسترده ای از فعالیتهای بیولوژیکی ، اما بیشتر به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آنها شناخته شده است. 12 پلی فنولهای اصلی شناسایی شده در روغن هسته انگور عبارتند از کاتچین ، اپیکاتچین ، ترانس رسوراترول و پروسیانیدین B1.15،16. مقدار کل پلی فنول ها ، از روغن هسته انگور استخراج می شود. با روش سرد کردن ، در حدود 2.9 میلی گرم در کیلوگرم ، و مقدار کمی کاتچین ، ایکاتچین (1.3 میلی گرم در کیلوگرم در هر کدام) و ترانس رسوراترول (0.3 میلی گرم در کیلوگرم) تشخیص داده شده است.

با این حال ، با توجه به مقدار کل ترکیبات فنلی ، محتوای پلی فنول ها در روغن هسته انگور بسیار کم است (0.013٪ -0.019٪ از کل ترکیبات فنلی). حلالیت کم روغن شفاف (فیلتر شده) در تولید روغن دانه انگور را می توان به ماهیت آبگریز پلی فنولهای موجود در روغن نسبت داد. در مقابل ، روغن کدورت (فیلتر نشده) حاصل از فرآیند بازیابی روغن (مانده مطبوعات) به نمایش گذاشته شد. مقادیر پلی فنول ها ، و این رسوبات منبع غنی از ترکیبات پلی فنولیک با فعالیت آنتی اکسیدانی هستند.

 

ترکیبات لیپوفیلی روغن دانه انگور
با توجه به ترکیب اسیدهای چرب (FA) ، اسید لینولئیک (LIA) فراوان ترین روغن در روغن دانه انگور با فشار فشرده است و بین 66.0 and و 75.3 درصد از کل FA.7 را تشکیل می دهد.

LIA متعلق به گروه FA (اشباع نشده) اشباع نشده (PUFA) ، 8 و مربوط به ارتقاء سلامت انسان است .15 روغن دانه انگور دارای محتوای بالایی از PUFA است ، در محدوده 85٪ - 90٪ .11 اسید اولئیک ، FA- اشباع نشده اشباع نشده (MUFA) ، همچنین به طور عمده در روغن دانه انگور یافت می شود ، و اسیدهای چرب اشباع شده (SFAs) در مقادیر کمتری موجود هستند. هر نوع انگور و روغن آن دارای ترکیب FA متفاوت است.

ظرفیت آنتی اکسیدانی روغن دانه انگور
قابل توجه ترین خاصیت فعال زیستی ترکیبات فنلی ظرفیت آنتی اکسیدانی آنها است. این خاصیت به طور گسترده ای در عصاره های دانه انگور مورد مطالعه قرار گرفته است که ترکیبات آن قادر به مهار ROS و مهار اکسیداسیون لیپیدها هستند .27 Xia et al26 ظرفیت آنتی اکسیدانی انگور و فرآورده های فرعی آن از جمله برگ ، پوست ، شراب و دانه ها را مقایسه کردند. بالاترین ظرفیت آنتی اکسیدانی ، با استفاده از روش جذب ظرفیت رادیکال اکسیژن اندازه گیری شد ، در دانه های انگور (18/42 میلیمول مولکول معادل Trolox / g) یافت شد. این ظرفیت آنتی اکسیدانی بالا مربوط به محتوای بالای اسیدهای گالیک ، کاتچین ، اپیکتاتین ، پروسیانیدین ها و پروتانتوسیانیدین ها در دانه انگور و روغن دانه انگور28 است و ممکن است نتیجه ترکیب هم افزایی این ترکیبات فنلی باشد.

مکانیسم بیولوژیکی اساسی خاصیت آنتی اکسیدانی با از بین بردن رادیکال های آزاد ، عمدتا رادیکال هیدروکسیل و کبالت فلزات ، که در سیگنالینگ سلولی و عملکرد سیستم ایمنی بدن تأثیر دارند ، همراه است. برای کاهش استرس اکسیداتیو31 و کاهش سطح لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) ، 32 و در نتیجه روند التهابی مرتبط با برخی بیماری ها کاهش می یابد.

دانه انگور آسیاب شده ، محصول جانبی شراب حاصل از استخراج روغن دانه انگور ، نشان داده شده است که از غشای سلولی در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند و در نتیجه از پروتئین و اکسیداسیون لیپید جلوگیری می کند.

  • انیس شایگان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی