روغن سویا
روغن سویا:
یکی از روغن های خوراکی است که معمولا برای پخت و پز نیز از آن استفاده می شود. آزمایشگاه ملی تحقیقات اثبات کرده که روغن سویا دارای 60٪ چربی غیراشباع polyunsaturated و 24٪ چربی غیراشباع monounsaturated است. سویا با کاهش جذب کلسترول در روده، سطح کلسترول را کاهش می دهد.
همچنین حاوی مقادیری چربی امگا ۳ است که اغلب در قزل آلا و ساردین یافت می شود، درحالیکه امگا ۳ در منابع غذایی بر پایه گیاهی کمتر مشاهده می شود.
6 مزایا و استفاده از روغن سویا
روغن سویا روغن نباتی است که از دانه های گیاه سویا استخراج می شود.
بین سال های 2018 و 2019 ، حدود 62 میلیون تن (56 میلیون تن) روغن سویا در سراسر جهان تولید شده است ، و آن را به یکی از رایج ترین روغن های آشپزی موجود (1) تبدیل کرده است. همچنین بسیار کارآمد است و می تواند در انواع روش های آشپزی از جمله سرخ کردن ، پخت و پخت و پز استفاده شود.
به علاوه ، این به چندین مزایای سلامتی مرتبط است ، به خصوص وقتی که به قلب ، پوست و استخوان های شما مربوط می شود.
در اینجا 6 فواید روغن سویا وجود دارد.
1. نقطه دود بالا
نقطه دود یک روغن دمایی است که در آن چربی ها شروع به تجزیه و اکسیداسیون می کنند. این منجر به تشکیل ترکیبات مضر و بیماری زا به نام رادیکال های آزاد می شود که می توانند باعث ایجاد استرس اکسیداتیو در بدن شوند. روغن سویا دارای دود نسبتاً بالایی در حدود 450 درجه فارنهایت (230 درجه سانتیگراد) است.
این باعث می شود روغن سویا برای روش های پخت و پز با حرارت بالا مانند برشته کردن ، پخت ، سرخ کردن و سس کردن گزینه مناسبی باشد زیرا بدون مقاومت در برابر دمای زیاد مقاومت می کند.
2. سرشار از چربی های سالم قلب
روغن سویا بیشتر از اسیدهای چرب اشباع نشده تشکیل شده است ، و این نوعی چربی سالم از نظر قلب است که با چندین مزیت همراه است
در حقیقت ، مطالعات نشان می دهد که تعویض چربی های اشباع شده برای چربی های اشباع نشده در رژیم غذایی شما می تواند با خطر پایین تر بیماری قلبی مرتبط باشد.
تجارت چربی های اشباع شده برای چربی های اشباع نشده نیز ممکن است سطح کلسترول LDL (بد) را کاهش دهد ، که یک عامل خطر اصلی برای بیماری های قلبی است. علاوه بر این ، روغن سویا حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است ، که می تواند به کاهش التهاب و محافظت در برابر بیماری های قلبی کمک کند
3. ممکن است سلامت استخوان را پشتیبانی کند
فقط 1 قاشق غذاخوری 15 میلی لیتر روغن سویا حاوی 25 میکروگرم ویتامین K است که حدود 20٪ از مقدار توصیه شده روزانه (DV) را در یک وعده واحد (5 منبع معتبر) خراب می کند.
در حالی که شاید ویتامین K به دلیل تأثیر آن بر لخته شدن خون مشهور باشد ، اما در تنظیم متابولیسم استخوان نیز نقش اساسی دارد.
تحقیقات نشان می دهد که ویتامین K برای سنتز پروتئین های خاص که برای حفظ توده استخوانی از جمله استئوکلسین ضروری هستند ، ضروری است. با این حال ، مطالعات بزرگ و با کیفیت بالا اضافی برای ارزیابی تأثیر روغن سویا بر سلامت استخوان در انسان مورد نیاز است.
4- حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است
روغن سویا حاوی مقدار مناسبی اسیدهای چرب امگا 3 در هر وعده. برخی از انواع روغن سویا نیز با استاریدونیک اسید غنی شده اند. تصور می شود این منبع گیاهی از اسیدهای چرب امگا 3 که از منابع دیگر مانند ماهی پایدار و کاربردی تر هستند.
اسیدهای چرب امگا 3 به تعدادی از فواید سلامتی مرتبط بوده و نقش اساسی در سلامت قلب ، رشد جنین ، عملکرد مغز و ایمنی دارند
مصرف زیاد اسیدهای چرب امگا 3 همچنین می تواند به کاهش التهاب کمک کند ، که تصور می شود در ایجاد شرایط مزمن مانند بیماری های قلبی ، سرطان و دیابت نقش دارد.
با این حال ، به خاطر داشته باشید که این روغن نسبت به اسیدهای چرب امگا 3 حاوی نسبت بیشتری از اسیدهای چرب امگا 6 است.
به همین دلیل ، بهتر است روغن سویا را با انواع غذاهای دیگر که حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند ، مانند سالمون ، دانه کتان و گردو نیز جفت کنید.
5- سلامت پوست را ارتقا می بخشد
روغن سویا اغلب در لیست مواد تشکیل دهنده سرم های مراقبت از پوست ، ژل ها و لوسیون ها مشاهده می شود - و به دلایل خوبی. برخی تحقیقات نشان می دهد که روغن سویا ممکن است به نفع سلامت پوست باشد.
به عنوان مثال ، یک مطالعه در شش نفر نشان داد که استفاده از این روغن روی پوست آنها سد طبیعی آن را تقویت کرده و به حفظ رطوبت کمک می کند. یک مطالعه دیگر نشان داد که استفاده از روغن موضعی روغن سویا به محافظت در برابر التهابات پوستی ناشی از اشعه ماوراء بنفش کمک می کند.
روغن سویا همچنین سرشار از ویتامین E است ، یک ماده مغذی ضد التهابی که می تواند سلامت پوست را پشتیبانی کند.
6. متنوع و آسان برای استفاده
روغن سویا طعم ملایم و خنثی ای دارد که می تواند تقریباً در هر نوع دستورالعمل روغن پخت و پز مناسب باشد. به خصوص با سرکه و یک مشت نمک و فلفل خوب کار می کند تا یک سس سالاد آسان شود.
به دلیل وجود دود زیاد ، می توان آن را به جای روغن های دیگر پخت و پز برای روش های پخت و پز با حرارت بالا مانند سرخ کردن ، پخت ، پخت و پز یا سس کردن استفاده کرد.
به سادگی از آن به جای سایر مواد مانند روغن زیتون ، روغن کانولا یا روغن نباتی استفاده کنید و در دستور العمل های مورد علاقه خود قرار دهید.
جدا از پخت و پز با روغن سویا ، می توانید آن را روی مو یا پوست خود بمالید تا به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی عمل کند.
علاوه بر این ، برخی از افراد از آن به عنوان روغن حامل برای رقیق کردن روغنهای اساسی قبل از استفاده از آنها برای پوست استفاده می کنند.
خط آخر
روغن سویا نوعی روغن پخت و پز است که با چندین فواید سلامتی همراه است.
به ویژه ، این ممکن است به ارتقاء سلامت پوست ، کاهش سطح کلسترول ، جلوگیری از ریزش استخوان و تأمین اسیدهای مهم چرب امگا 3 کمک کند.
علاوه بر این ، این یک نقطه دود بالا و عطر و طعم خنثی است ، و این باعث می شود که به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم در انواع دستور العمل ها گنجانید.
منبع: https://is.gd/4MYdqg
- ۹۹/۰۳/۲۰