کلرزنی چیست؟
کلرزنی چیست؟
میکروارگانیسم ها را می توان در آب خام ناشی از رودخانه ها ، دریاچه ها و آب های زیرزمینی یافت. در حالی که همه میکروارگانیسم ها برای سلامتی انسان مضر نیستند ، مواردی وجود دارند که ممکن است باعث ایجاد بیماری در انسان شوند.
به این عوامل بیماری زا گفته می شود. پاتوژن های موجود در آب می توانند از طریق سیستم توزیع آب آشامیدنی منتقل شوند و در افرادی که آن را مصرف می کنند ، باعث بیماری ناشی از آب شود.
به منظور مقابله با بیماریهای ناشی از آب ، از روشهای مختلف ضد عفونی برای غیرفعال کردن عوامل بیماری زا استفاده می شود. در کنار سایر فرآیندهای تصفیه آب مانند انعقاد ، رسوب زدایی و تصفیه ، کلرینگ باعث ایجاد آب می شود که برای مصرف عمومی بی خطر است.
کلرزنی یکی از روشهای زیادی است که می توان از آن برای ضد عفونی آب استفاده کرد. این روش برای اولین بار بیش از یک قرن پیش مورد استفاده قرار گرفت و امروزه هنوز هم مورد استفاده قرار می گیرد. این یک روش ضد عفونی شیمیایی است که از انواع مختلفی از کلر یا مواد حاوی کلر برای اکسیداسیون و ضد عفونی کننده منبع آب قابل شرب استفاده می کند.
تاریخچه کلرزنی
کلر برای اولین بار در سال 1744 در سوئد کشف شد. در آن زمان ، مردم معتقد بودند که بو از آب مسئولیت انتقال بیماری ها را بر عهده دارد. در سال 1835 ، کلر برای از بین بردن بو بو از آب استفاده شد ، اما تا سال 1890 پیدا نشد که کلر ابزاری مؤثر برای ضد عفونی کننده است. راهی برای کاهش میزان بیماری منتقل شده از طریق آب. با این یافتن جدید ، کلرزنی در انگلیس آغاز شد و سپس در سال 1908 و در سال 1917 به ایالات متحده گسترش یافت. امروزه کلرینگ محبوب ترین روش ضد عفونی است و در تصفیه آب در سراسر جهان استفاده می شود.
چرا آب را کلرزنی می کنیم؟
تحقیقات زیادی انجام شده و مطالعات بسیاری برای اطمینان از موفقیت در کارخانه های جدید درمانی با استفاده از کلر به عنوان ضد عفونی کننده انجام شده است. مزیت اصلی کلرزنی این است که در برابر باکتری ها و ویروس ها مؤثر بوده است.
با این حال ، نمی تواند همه میکروب ها را غیرفعال کند. برخی از کیست های تک یاخته در برابر اثرات کلر مقاوم هستند. در مواردی که کیست های تک یاخته مهمترین نگرانی نیستند ، کلر زدایی یک روش ضد عفونی کننده مناسب است که از آن استفاده می کند زیرا در ضدعفونی کردن بسیاری از آلاینده های موجود احتمالاً ارزان است.
در مقایسه با سایر روشهای تصفیه آب ، فرآیند کلرینگ نیز نسبتاً آسان است. این یک روش مؤثر در مواقع اضطراری در آب است زیرا می تواند یک بار اضافی از عوامل بیماری زا را به سرعت از بین برد. وضعیت اضطراری در آب می تواند از شکست فیلتر تا مخلوط کردن آب تصفیه شده و خام باشد.
چگونه کلر میکروارگانیسم را غیر فعال است؟
کلر با آسیب رساندن به غشای سلولی ، میکروارگانیسم را غیرفعال می کند. هنگامی که غشای سلولی ضعیف شد ، کلر می تواند وارد سلول شود و تنفس سلولی و فعالیت DNA را مختل کند (دو فرآیند لازم برای بقای سلول).
- ۹۹/۰۳/۱۷